Logo saffier consultancy
Verschillende culturen en plaatsen
  Organisatie > Profiel

Profiel


Saffier Consultancy is opgericht door Barry van der Schoot. Barry is na haar studie maatschappelijk werk een aantal jaren werkzaam geweest als kerkelijk jeugdwerker in Nederland. Daarna is zij voor de Zending Gereformeerde Gemeenten uitgezonden geweest naar Nigeria en Indonesië met als taak het opzetten van kinder- en jeugdwerk in de kerkelijke gemeenten ter plaatse.


Talenkennis

Na terugkeer van het zendingsveld heeft zij aan de Universiteit Leiden de studie Talen en culturen van Zuidoost-Azië gevolgd en deze afgerond met een specialisatie in Indonesische taalkunde. Taal is dan ook een van de aspecten van cultuur die haar bijzondere interesse heeft. Ze spreekt vloeiend Indonesisch en is momenteel bezig met een studie Arabisch.

Vervolgens is zij bij Oikonomos foundation gaan werken als consultant vertalen en christelijke identiteit. In dat kader geeft zij leiding aan een omvangrijk vertaalproject in Indonesië en geeft trainingen aan vertalers in Indonesië en India en verzorgt gastcolleges op theologische scholen in de Indonesische archipel.


Christenvervolging

Barry is ook al jaren betrokken bij het werk voor vervolgde christenen. Naast het opzoeken en bemoedigen van deze broeders en zusters in moeilijke omstandigheden wil ze ook hun stem zijn in Nederland. Ze doet dit door het houden van presentaties in het land over bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Pakistan.


Culturele kennis

De volgende niet-Europese landen heeft zij voor korte of langere tijd bezocht: Oezbekistan, Nepal, Egypte, Syrië, Israël, Nigeria, Zuid-Afrika, Jemen, India, Pakistan, Bangladesh, Indonesië, Maleisië, Thailand, China, VAE en Jordanië. In een aantal van deze landen komt zij jaarlijks. Barry wil door middel van trainingen haar kennis en ervaring betreffende interculturele communicatie graag doorgeven aan allen die dienstbaar willen zijn in zendings-en ontwikkelingswerk.

Een geleerd iemand is niet geleerd in alle dingen. Maar een verstandig iemand is in alles verstandig, zelfs in zijn onwetendheid.

Montaigne